Monday, March 7, 2016

Poleni i Bletëve


Poleni i Bletëve

Të drejtat e këtij materiali i takojnë Firmës  
Arbëria 
Ai nuk mund të kopjohet apo të riprodhohet pa aprovimin e kësaj firme.Poleni është fara mashkull e luleve. Ajo nevojitet për fertilizimin e bimëve. Këto copëza të vogla përbëhen nga 50 /1, 000 milimetra qeliza, të formuara në fundin e pistilit pikërisht në kulmin e lulëzimit. Çdo varjetet luleje në Univers na paraqet dhe na sjell një varjetet poleni. 
Poleni është ushqimi i bletëve të vogla dhe përbëhet përafërsisht nga 40% Proteinë. Konsiderohet nga shkencëtarët dhe studjuesit si ushqimi më i plotë dhe më i pasur me vlera, në natyrë! Përmban të gjitha vlerat ushqyese që i duhen njeriut. Pothuajse gjysma e tij është Proteinë, në formën e Amino Acideve të cilat janë të gatshme për t'u përthithur nga trupi ynë. Një lloj proteine kaq e tretshme dhe e përthithshme nga organizmi i njeriut, kontribuon në mënyrë të pazëvendësueshme në nevojat tona.

Të mbleshësh polen nuk është aq e thjeshtë sa mund duket. Kur një bletë ndalon tek një lule, ajo vendoset me këmbët dhe nofullat e saj, tek majat e pistilit të pluhurosur me polen, duke e spërkatur (lagur) me pak mjaltë të cilin e ka sjellë nga kosherja në mënyrë që poleni të ngjisi tek këmbët e saj. Poleni ngjit pikërisht tek këmbët e bletës të cilat janë të ndara në segmente dhe me qime të forta si furçe, të cilat ajo i përdor për të mbledhur / grumbulluar pluhurin e artë që ka i ngjitur tek e gjithë këmba. Ajo përdor aftësi shumë të zhvilluara që gjatë fluturimit të grumbullojë / përqëndrojë në një masë të vetme të gjithë pluhurin e polenit. Ajo i përdor majat e këmbëve si çekiç për të presuar polenin pluhur dhe për ta dërguar në koshat e posaçëm. Këto kosha, janë pikërisht pjesa e poshtme e këmbëve të pajisura me qime të gjata e të shpeshta në mënyrë që poleni të fiksohet dhe të mos humbasi gjatë fluturimit. Kur koshat e bletës janë mbushur plotësisht me pluhurin e artë mikroskopik, ajo merr pamjen e një topi të vockël po ashtu mikroskopik. 
Fakti më interesant i Polenit, është se ai nuk mund të përpunohet në mënyrë sintetike nëpër laboratore. Kur studjuesit marrin një bletë dhe e ushqejnë atë me polen sintetik, ajo vdes menjëherë. Janë bërë shumë kërkime dhe shumë imitime të vlerave ushqyese natyrale, por ka ende disa përbërës tek Poleni të cilat shkencëtarët, as nuk janë në gjendje t'i identifikojnë e jo më t'i imitojnë.

Bletët përdorin disa përbërës ''enigmatikë, sekretë'' shumë personalë dhe ndoshta janë pikërisht këto që veprojnë në përmirësimin e shumë gjendjeve shëndetësore.

Bletët janë ''multifunksionale''. Në rastin e polenit, ato janë programuar për ta grumbulluar atë dhe për ta dërguar në koshere si ushqim për bletët e tjera.  Megjithatë, një gjë akoma më e rëndësishme është fakti që, ato janë përgjegjëse për polenizimin (shpërndarjen e polenit) në më shumë se 80% të bimësisë së gjelbër në tokë. Fluturimi i tyre nga lulja në lule, i pluhuros ato me polen duke mbushur të gjithë trupin e tyre to vogël me këtë pluhur të artë, saqë nganjëherë ato duken si topa mikroskopikë të verdhë fluturues. Kur mbërrijnë tek lulja tjetër, një pjesë e polenit zhvendoset tek kjo lule duke e bërë kështu misionin të plotësuar.

Duhet të dini që, për të grumbulluar një lugë çaji me polen, një blete i duhet të punojë 8 orë në ditë për 1 muaj të tërë.Poleni i Bletëve është i pasur me anti-oksidantë dhe vlera të pafundme


Poleni përmban Vlera të PLOTA ushqimore
Poleni i Bletëve përmban të gjitha Vlerat ushqyese Esenciale të Jetës!
Përqindja rinuese e elementëve të polenit, pagabueshmërisht tejkalon edhe vlerat e grurit. Poleni i bletëve korrigjon dhe përmirëson një organizëm të kequshqyer. Në ditët e qytetërimit të sotëm të gjithë kemi mungesa dhe humbje balance në organizëm për shkak të vlerave që mungojnë në ushqimin e shpejtë. Jo vetëm me mungesa vlerash ushqimore, por të mbushura me kimikate të cilat na çojnë në probleme fiziologjike të panumërta.

Mjekësia kineze dhe disa kultura të tjera të lashta shëruese e përdorin polenin:

1. Për të përmirësur jetën dhe për të shtuar Vitalitetin.
2. Për të shtuar peshë gjatë një dobësimi të padëshiruar (pas një operacioni apo sëmundjeje).
3. Për të ''Rindërtuar'' gjak të ri (pra për prodhimin e qelizave dhe rruazave të reja të gjakut).
4. Për të zgjatur jetën.
5. Për të larguar varësitë.
6. Për të parandaluar dhe kuruar ftohjet dhe gripin (funksionon si një antibiotik i padëmshëm).
7. Për të rimarrë veten nga sëmundje kronike.
8. Për të përmirësuar gjendjen e zorrës së trashë.
9. Për të përmirësuar vonesat zhvillimore tek fëmijët e vegjël.
10. Për të përmirësuar gjendjet e alergjive.
11. Për të zbukuruar lëkurën, flokët dhe të gjithë trupin tonë.
12. Stimulon dhe përmirëson funksionin e organeve jetike.
13. Parandalon dhe ndihmon në kurimin e astmës dhe ftohjes.
14. Duke qenë një ushqim alkalin ndihmon në balancimin e pH të të gjithë organizmit tonë.Poleni gjithashtu mbron nga rrezatimi dhe ka veti anti-kancerogjene.

Mungesat dhe pamjaftueshmëritë ushqimore po sjellin probleme shëndetësore në mbarë botën. Prandaj poleni duhet të përdoret për të balancuar të gjitha vlerat ushqyese që na mungojnë pasi është ushqimi më i pasur dhe më i plotë në natyrë. Ka shumë të dhëna mjekësore për përmirësimet që vijnë nga përdorimi i polenit. Dhe Bletët janë pikërisht ato që duhen falenderuar!

Ai ndihmon njerëzit që kanë aktivitet të pasur fizik (punë të rënda, sporte, fitness, etj) të përballojnë mirë aktivitetin e tyre.

''Alex Woodly'', drejtori i përgjithshëm i Klubit prestigjoz sportiv në Philadelphia, ka thënë:

''Poleni i Bletëve funksionon dhe f
unksionon në mënyrën më perfekte. Ai rrit staminën dhe forcën tek sportistët me 25%. Kjo rritje në forcë dhe qëndrueshmëri mund të jetë çelësi i sekretit rigjenerues tek poleni. Dhe më e bukura është që, ai nuk mund të përpunohet kimikisht. No chemicals. No steroids''.
I mirënjohuri, natyralisti gjerman ''Francis Huber'', ishte një nga promovuesit e këtij super ushqimi i cili e ka quajtur polenin "the greatest body builder on Earth."

Për sa i përket bukurisë së jashtme (e cila sigurisht fillon nga brendësia) ja çfarë na siguron Poleni.

Regjimi bazik i bukurisë fillon nga ushqimi. Një lëkurë rrëzëllitëse dhe e re, e kthen këdo në një person tërheqës dhe unik. Nga ana tjetër, një lëkurë e lodhur e pa jetë zakonisht e shkaktuar nga një ushqim i varfër dhe regjim i keq, bën krejt të kundërtën, edhe një person tërheqës e shndërron në një njeri pa sharm. Nëse Polenin e përfshini në ushqimin e përditshëm, ai jo vetëm ju dhuron shëndet dhe vlera të sigurta, kontroll dhe balancë të peshës, por ai do t'ju dhurojë edhe një lëkurë të butë, të lëmuar e të mëndafshtë por jo vetëm kaq. Ai do të rigjenerojë dhe rinojë çdo milimetër të trupit tuaj si brenda dhe jashtë.  
Nëse e përdorni në përzierje të ndryshme për maska në lëkurë, ai sigurisht do të japi një shkëlqim dhe teksturë lëkure për t'u admiruar. Ai funksionon edhe si një përbërës aktiv anti-akne shumë i mirë.''Dr. Lars-Erik Essen'', një dermatolog në Helsingborg, Suedi, themeloi dhe promovoi fuqishëm përdorimin e Polenit për të trajtuar problemet e lëkurës. Ai trajtoi suksesshëm shumë nga pacientët e tij. Ndër të tjera ai thotë:

''Nëpërmjet ushqyerjes së shtresave të thella të lëkurës, Poleni ka një veprim të thellë biologjik. Ai parandalon plakjen e parakohshme të qelizave të lëkurës dhe stimulon rritjen e indeve të reja të saj. Ai ofron një mbrojtje tepër efektive ndaj dehidratimit dhe injekton një jetë të re ndaj qelizave të thata. Zbut rudhat 
dhe furnizon mjaftueshëm qelizat e lëkurës me gjak. Kjo i jep vitalitet lëkurës sonë dhe sigurisht një pamje rinore. Më pak rudha më shumë shkëlqim, më pak akne më shumë bukuri, më pak skuqje më shumë vitalitet''. ''Dr. Essen gjithashtu shkruan: -''Poleni i Bletëve, i përdorur si ushqim dhe si trajtim i jashtëm i lëkurës, ushtron një efekt ''depresues'' ndaj akneve''. 

Edhe francezët, si admirues të përjetshëm të bukurisë kanë bërë studimet e tyre rreth Polenit të Bletëve. 
''Dr. M. Esperrois'' i Insitutit të Kimisë Franceze, shënon se Poleni përmban komponentë antibiotikë natyralë shumë të fuqishëm të cilët përmirësojnë ndjeshëm lëkurën e plakur, me njolla apo rudha.

Professorët  ''N. Mankovsky'' dhe ''D. G. Chebotarev'', dy shkencëtarë rusë, konfirmojnë se Poleni i Bletëve sitmulon rritjen e qelizave të reja. Ata shkruajnë:
''Rinimi i qelizave të trupit, organizmit dhe lëkurës sonë, mund të stimulohen nëpërmjet poli-vitaminave (vitaminat e polenit), mikroelelementëve, enzimave, hormoneve dhe amino acideve që gjenden tek Poleni i Bletëve. Këta ushqyes janë të nevojshëm për të formuar indet e reja të trupit tonë.

Këta profesorë - shkencëtarë vijojnë të lartësojnë vlerat e Polenit duke shkruar se ato vlera janë Vitale dhe Rrënjësore për rinimin e brendshëm dhe të jashtëm të organizmit dhe trupit tonë në nivel qelizor''.
Provoni të përdorni Poleni e Bletëve çdo ditë dhe na shkruani përshtypjet tuaja.

Arbëria ofron për ju Polen të një cilësie superiore dhe të garantuar, 100% Natyral. Ky Polen grumbullohet nga Bletët e rritura në Shqipëri dhe e mbledhur me shumë kujdes nga bletërritësit shqiptarë.

Një pako 50 gramë kushton 10 mijë lekë të vjetra. 

Ju mirëpresim!

No comments:

Post a Comment